2010. április 14., szerda

Sós-sajtos rúd, Zsuzsa anyu kedvére

Állítólag a leendő anyósomat sós süteménnyel bármikor le lehet venni a lábáról. De mert semmi garancia nincs arra, hogy ő lesz az anyósom, így nemes egyszerűséggel ő csak Zsuzsa anyu. Ráadásul még sohasem dicsérte ezt a sajtos süteményt, ám eddig még dicséret nélkül is mindig elfogyott. :-) Pedig ez állítólag sokáig eláll, ráadásul a nyers tészta a mélyhűtőben is hosszasan eltartható, váratlan vendégek érkezése esetén remek segítség lehet.
Hozzávalók: 50dkg liszt, 25dkg margarin, 20dkg reszeltsajt (ennek fele a tésztába kerül, másik fele a tészta tetejére) 2teáskanál só, 2dl tej
Elkészítés: egy méretes edénybe, esetleg nyújtódeszkán gyors mozdulatokkal minden hozzávalót összegyúrunk. Egyetlen titok van csak: érdemes a margarint kicsi kockákra vágni, így gyorsabban összegyúrhatjuk, kézmelegünktől kevésbé olvad fel. A tésztát kb 1/2 centi vékonyra nyújtjuk, tojással megkenjük, sajttal megszórjuk. Esetleg mákkal, szezámmaggal stb bolondíthatjuk. Derelyevágóval, vagy késsel ujjnyi csíkokra vágjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, aranybarnára sütjük. Lezárt dobozban valóban sokáig eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése