Hozzávalók: 2dl cukor, 3dl liszt,1/2 tasak sütőpor, 1/2kg túró, 1csomag (10dkg) mazsola, 2 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 3 darab tojás, 1/2liter tej, 10 dkg teavaj
Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy közepes méretű tepsit alaposan kenjünk ki vajjal. A lisztbe vegyítsük el a sütőport és a cukrot, vegyítsük el őket alaposan egymással, majd osszuk mindezt két megközelítőleg egyforma adagra és szórjuk bele a tepsibe. A túrót ennek a tetejére morzsoljuk (nagyobb darabok ne nagyon maradjanak benne!), meghintjük előzetesen natúr teába áztatott, ducira duzzadt mazsolával, megszórjuk a vaníliás cukrokkal, majd ráreszeljük a citrom héját. A megmaradt, fél adagnyi sütőporos cukros liszttel egyenletesen szórjuk meg. A tojásokat a tejjel elkeverjük és a liszt tetejére öntjük. Végül a hideg vajat éles késsel vékonyan felszeleteljük, egyenletesen betakargatjuk vele a "tésztánkat". 20 percet hagyjuk állni a tepsi tartalmát, majd a forró sütőbe toljuk. Alaposan, vonzó pirosasra sütjük, tűpróbával ellenőrizzük állagát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése