2010. április 20., kedd

Rétes lusta asszony módra

Hogy milyen is a lusta asszony, ne is taglaljuk hosszasan. Ám ha már a konyhában tüsténkedik, annyira lusta mégsem lehet, legfeljebb kedveli az egyszerű és praktikus megoldásokat. Így legalább több ideje marad másra. :-)Ez a recept érdekes módon került hozzánk. A története sem hétköznapi. Történt ugyanis, hogy Zoli és Zsuzsa Anyu megismerkedtek egymással. És mint ahogy az a bimbódzó kapcsolatokban lenni szokott, előbb  vagy utóbb, de kikötöttek a konyhában. És ha már ott voltak, hát mindenki megcsillogtatta gasztronómiai téren a tudását. Ezt a rétest Zoli készítette, Zsuzsa Anyu pedig a következőképpen nyilatkozott: "Ezzel vett le teljesen a lábamról!" Így hát kedves Urak! A hölgyek dolga a csábítás, az uraké a hódítás!  Tessék minket levenni a lábunkról!
Hozzávalók: 2dl cukor, 3dl liszt,1/2 tasak sütőpor, 1/2kg túró, 1csomag (10dkg) mazsola, 2 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 3 darab tojás, 1/2liter tej, 10 dkg teavaj
Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy közepes méretű tepsit alaposan kenjünk ki vajjal. A lisztbe  vegyítsük el a sütőport és a cukrot, vegyítsük el őket alaposan egymással, majd osszuk mindezt két megközelítőleg egyforma adagra  és szórjuk bele a tepsibe. A túrót ennek a tetejére morzsoljuk (nagyobb darabok ne nagyon maradjanak benne!), meghintjük előzetesen natúr teába áztatott, ducira duzzadt mazsolával, megszórjuk a vaníliás cukrokkal, majd ráreszeljük a citrom héját. A megmaradt, fél adagnyi sütőporos cukros liszttel egyenletesen szórjuk meg. A tojásokat a tejjel elkeverjük és a liszt tetejére öntjük. Végül a hideg vajat éles késsel vékonyan felszeleteljük, egyenletesen betakargatjuk vele a "tésztánkat". 20 percet hagyjuk állni a tepsi tartalmát, majd a forró sütőbe toljuk. Alaposan, vonzó pirosasra sütjük, tűpróbával ellenőrizzük állagát.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése