2010. április 14., szerda

Madeleine, ahogy ő szereti



Voltaképpen nincs óriási különbség a két Madeleine recept között, ám jelen esetben kicsit több cukor és liszt kerül a tésztába, valamint 10 dkg apróra tört csokoládé is nélkülözhetetlen. Itt azért megjegyezném csendesen, hogy a férfiak, vagy legalábbis a környezetemben lévő férfiak imádják az ízek orgiáját. Itt a vanilia édes nőies simogatása házasodik a csokoládé kesernyés, férfias markáns érintésével a puha tésztában. A rokonok ízlése sok esetben hasonló. Ez az állítás most is bizonyosságot nyert, hiszen a Kedvesem öccse, Dani egy kiadós vasárnapi ebéd után, amúgy levezetés gyanánt kilencig meg sem állt e csemege elfogyasztásában.
Hozzávalók:20dkg margarin, 20dkg liszt, 4db tojás, 20dkg cukor, 1 csomag vaniliás cukor, 2db citrom reszelt héja, 1/2 citrom kicsavart leve, 2 evőkanál vanília aroma, 10dkg nagyon apróra tört csokoládé
Elkészítés:A margarint olvasszuk fel, majd szobahőmérsékletre hűtsük vissza. A lisztet szitáljuk át. Az egész tojásokat a cukorral, a vaniliás cukorral, a vanília aromával és a reszelt citromhéjal keverjük habosra. Adjuk hozzá a lisztet, keverjük csomómentesre és a csavart citromlevet valamint a margarint öntsük hozzá. Végül szórjuk bele a csokoládé darabokat. (Elég babrálós mutatvány, de én egy kockát 8-10 egyforma darabra szoktam vágni) A kész masszát pihentessük minimum egy órát hűtőben, majd dresszírzságból, esetleg evőkanál segítségével maximum 3/4-ig töltsük meg az előzetesen margarinnal kikent és lisztezett formákat. 200fokos sütőben kb 15-20 perc alatt süssük készre őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése