Ugyan valamikor a kánikula kellős közepén készítette ezt az Anyukám, ma pedig csak akkor csúszik fel a hőmérő higanyszála 20 fok fölé, ha lehelgetem, dörzsölgetem, de mert így is érik a paradicsom, kár lenne ezt kihagyni. Itt jegyezném meg, hogy az első közös ültetésű, nevelgetésű paradicsomunkat készülök este feltálalni. A teljesség kedvéért hozzátenném azért azt is, hogy a túró ízesítéséhez használt újhagyma és bazsalikom is a minigazdálkodás szülötte.
A jóllakotság érzetét nálam rozskenyérrel is el lehetne érni, de hogy szegény férfikém fixen ne maradjon éhes sütök neki sajttal töltött virslit mellé.
Hozzávalók:
8-10 db közepes paradicsom
2db paprika
1/2kg túró
2 dl tejföl
1 db krémsajt
só
bors
fűszernövények (pl. zúzott fokhagyma, apróra vágott snidling vagy újhagyma, bazsalikom, petrezselyem, kapor) a lehetőségek tárháza és kombinációja végtelen gyakorlatilag
Elkészítés:
A megmosott paradicsomokat "lekalapozom", belsejüket kiskanállal kikapargatom. Ugyanezt teszem a paprikával is, majd a fűszeres túrókrémmel megtöltöm. És már kész is van!!!!!!!
Természetesen semmi nem megy kárba, mert a paradicsomok belsejét holnap vagy egy leveshez, vagy egy lecsóhoz felhasználom majd.
Persze, ha mindezt gyerekeknek készítjük némi kézügyességgel és fantáziával a túróval töltött paprikák átalakulhatnak fagylalt utánzattá, a paradicsomoknak pedig lehet szeme és szája, mi több haja is. Pár szem zöldborsó, sárgarépacsik és snidling kérdése az egész. :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése