2010. május 17., hétfő

Tejszínes-meggyes pohárkrém



Van az úgy néha, hogy nincs kedve az embernek bekapcsolni a sütőt, ám mégis valami édes nyalánkságra vágyik. Ilyenkor bátran készíthetünk egy pohárkrémet. Én a magam részéről nem szeretem az unalmas ízeket. Azt kedvelem, mikor élmény a nassolás, ez pedig harmonikus színekkel és ízkavalkáddal érhető el legkönnyebben.

Hozzávalók 6 adaghoz: 25dkg mascarpone sajt, 1 csomag (főzős) vanília pudingpor, 5 dl tej, 2 dl tejszín, 1 üveg meggybefőtt, 5 evőkanál kristálycukor, 2x3 evőkanál porcukor, 25 dkg túró, 1 citrom, 1 evőkanál rumaroma

Krémek elkészítése:

Vanília puding: a zacskón feltüntetett módon, minden utasítást betartva, készítsük el, majd vízfürdőben hűtsük le, időnként megkavarva hogy teteje ne bőrösödjön be.

Túrókrém: a túrót a citrom lereszelt héjjával és 3 evőkanál porcukorral keverjük el alaposan, csomómentesen

Mascarpone krém: a mascarpone sajtot, 3 evőkanál porcukorral, és egy evőkanál rumaromával dolgozzuk el.

A pohárkrém összeállítása:  a 2dl-es, alaposan lehűtött tejszínt verjük kemény habbá, majd összuk 3 egyforma részre igazságosan a vanília pudinghoz, a túrókrémhez, valamint a mascarponéhez. Könnyed mozdulatokkal, a tejszínt nem összetörve dolgozzuk ki mindhárom krémet. 6 Átlátszó üvegpoharat, esetleg kompótostányért készítsünk elő, hogy az enymásra halmozott, különböző árnyalatú rétegek látványát is élvezhessük. Mind a hat pohárkánk aljára kerüljön egyforma mennyiségű túrókrém (ez a legnehezebb), tetejét hintsük meg gazdagon lecsepegtetett, magmentes meggybefőttel. Halmozzuk rá a vanília krémet, majd ismét szórjuk meg meggyel. Legfelső rétegünk a mascarpone lesz.  Minden pohár tetejét díszítsük 1-1 szem gyümölccsel, és fogyasztásig tartsuk hűtőben. A pohárkrémet kínálhatjuk magában,  esetleg  babapiskótával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése